مصاحبه ذیل با جناب شیخ محمود خوش خبر نماینده هیات فتوا و موسس یکی از بزرگترین مدارس علمیه اهل سنت جنوب کشور ترتیب داده شده که تقدیم حضورتان می کنیم :
سوال: جناب شیخ خوش خبر در ابتدای این گفتگو لطفا رزومه ای از تحصیلات حوزوی تان را بیان بفرمایید؟
شیخ خوش خبر: بنده از سال 60 به مدت 4 سال در بندرعباس از محضر مرحوم شیخ ضیایی کسب فیض کردم .استاد دیگر اینجانب،مرحوم محمد حسن واحدی از علمای طبعه ی افغانستان که دارای شخصیتی وارسته بوده و از همه علوم آگاهی کافی داشت. بعد از اتمام تحصیلات مدتی به عنوان اولین مدیر و مدرس در مدرسه علوم دینی جزیره قشم (طولا) فعالیت کردم. در سال 70 و پس از اتمام دوره سربازی به کشور امارات رفته و در مدرسه دینی "راس الخیمه" به ادامه تحصیلات حوزوی پرداختم. راس الخیمه در حقیقت یکی از ولایات شیخ نشین کشور امارات شناخته می شود. مدتی بعد مجددا به وطن بازگشتم و با از سرگیری تحصیلات مدرسه عمومی در رشته حقوق دانشگاه پیام نور درس خواندم و سپس از دانشگاه علوم و تحقیقات در حصارک تهران فوق لیسانس گرفتم و هم اکنون در حال دفاع مدرک دکترا هستم.
سوال: جناب شیخ در جریان هستیم که جنابعالی به عنوان موسس یکی از بزرگترین مدارس علوم دینی فقه شافعی جنوب کشور شناخته می شوید. جهت آگاهی بیشتر خوانندگان سایت اساس نیوز در این زمینه نیز توضیح دهید؟
شیخ خوش خبر: در سال 73 به یاری خداوند متعال و همراهی دوستان، مجتمع علوم دینی- فرهنگی و آموزشی برادران و خواهران امام شافعی را در کنگان افتتاح کردم که این مجتمع در طول بیش از 20 سال سابقه فعالیت خود اکنون دارای شعباتی در شهرهای اطراف من جمله عسلویه، چاه مبارک، پرگ واست که در آن ها نیز برادران و خواهران در شیفت های مجزا تحصیل می کنند. بدین ترتیب که در شیفت صبح خواهران درس می خوانند و در شیفت بعد از ظهر مجتمع را در اختیار برادران می گذاراند.
سوال: وحدت و انسجام اسلامی در کنگان را چگونه ارزیابی می کنید؟
شیخ خوش خبر: همانطور که می دانید کنگان با تعداد اشتغال و ضریب امنیتی بالا به لحاظ مذهبی ترکیبی از جمعیت شیعه و سنی را در خود جای داده است . ساکنان این دو مذهب خوشبختانه مراواداتی بیش از همجواری مسالمت آمیز دارند. بدین نحو که امر ازدواج میان مذاهب کاملا رایج است و به شرط تفاهم کسی نگاه نمی کند که طرف مقابل مذهب شیعه دارد و یا سنی مذهب است.از این لحاظ کنگان می تواند الگویی برای سایر شهرهای کشور ما به حساب آید چرا که به دور از هر گونه تعصبات مذهبی، در کنار هم برادرانه زندگی کرده و میان شان دلبستگی و وابستگی خاصی برقرار است.
سوال: از همین منظر چه تحلیلی درباره وضعیت دنیای اسلام و کشورهای درگیر با جنگ دارید؟
شیخ خوش خبر: همانطور که می دانید چشم انداز وضعیت مردم کشورهای درگیر با جنگ چندان مساعد و مناسب نیست و فتنه انگیزان مسلمانان به جان هم انداخته اند. در مصر انقلاب مردم با روی کار آمدن ژنرال های ارتشی به شکست منجر گردید. در عراق و سوریه درگیری ها همچنان ادامه دارند و وضعیت این کشورها اوج بحران را نشان می دهند. در امارات و قطر هم وضعیت خوبی مشاهده نمی شود .به خصوص در امارات که بسیاری از روشنفکرها در زندان ها هستند. در نتیجه می توان گفت که دشمن توانسته است به بخشی از اهداف خود یعنی ایجاد درگیری در کشورهای اسلامی دست پیدا کند و باید دعا کنیم خداوند پاکان را از نااهلان و ناپاکان جدا کند.
سوال: پیشنهاد شما برای رهایی از شرایط بغرنجی که می فرمایید چیست؟
شیخ خوش خبر: مسلم است که ابتدا باید تعصبات بیهوده را کنار گذاشته و به اصل کلمه وحدت که قرآن کریم نیز به آن تاکید می کند چنگ بزنیم. لازم است اذعان شود که جهان اسلام (جز چند کشور اسلامی) نتوانسته است با این قضیه برخورد قاطع و مناسب داشته باشد. متاسفانه در مقطعی طولانی میدان برای دشمن باز گذاشته شده است. البته به اعتقاد شخص بنده دستاوردهای دشمن مقطعی بوده و آن ها سرانجام شکست خواهند خورد. باید در نظر گرفت که گروه های منتسب و وابسته به کشورهای کفر و الحاد از سوی اشخاص و عوامل بیگانه ی ضد دین و ضد امت اسلامی تقویت می شوند و مطمئن باشید که یهودی ها و صهیونیست ها نیز در این جنگ افروزی دست دارند. پس برای تغییر این وضعیت بیداری و اتحاد همه امت اسلامی لازم و ضروری است. در این راه باید کلیه کشورهای اسلامی به پا خیزند و فتنه ی دشمنان مشترک را از ریشه قطع نمایند.
سوال: جناب شیخ تعریف جنابعالی از یک اهل سنت واقعی چه است؟
شیخ خوش خبر:تعریف اهل سنت واقعی این است که این گروه اهل اختلاف نیستند. اهل سنت تا زمانی که طرف مقابل مرتکب کفر نشده باشد حق تعرض به وی را ندارد.اهل سنت واقعی طرفدار قتل و کشتار نبوده و خارج از گروه های منتسب به اسلام جای دارد.اهل سنت اهل اختلاف و تکفیر نیست. اهل سنت واقعی کسانی را که کلمه شهادتین را بر زبان آورده باشند تکفیر نمی کنند و بیهوده و یا برای مطاع دنیا به سرزمین های دیگران چه مسلمان و غیر مسلمان هجوم نمی برند.اگر کسی این اعمال را مرتکب شود اهل سنت او را مسلمان نمی شناسد و به اعتقاد ما گروه هایی مانند داعشی و تکفیری بویی از اهل سنت و اسلام ناب محمدی نبرده اند.
خبرنگار: طاهر جانی
درباره این سایت